Vælg en side

Energiforbrug ved løb

Beregn dit energiforbrug under løb med udgangspunkt i din vægt og den tilbagelagte distance.

Beregn energiforbrug

Distance: m
Vægt: kg
Energiforbrug:

 

Løbetræning er en god og effektiv kalorieforbrænder

Flere forsøg har vist at kalorieforbrændingen (energiforbruget) under løb er stort set identisk pr. kilometer uanset tempoet. Det er altså stort set ligegyldigt om du løber 5 kilometer på 25 minutter eller 30 minutter eller om du vælger at gå de 5 km – du forbruger samme mængde kalorier. Den eneste forskel er at det tager kortere tid at forbrænde kalorierne, hvis du løber.

Forbruget afhænger derimod af din vægt og hvor langt du løber (eller går). Det skyldes at når du løber en tur, flytter du din egen kropsvægt fra punkt A til B og det kræver mere energi at flytte en høj vægt end en lav.

Kalorieforbrænding under løb

En hurtig og nem måde at udregne din kaloriforbrænding under løb på, er ved hjælp af følgende ligning:

1 kcal x kg x km = energuforbrug under løb

Eksempel: 

1 kcal x 70 kg x 5 km = 350 kcal

Hvordan øger jeg min forbrænding ifb. med et vægttab?

Vægttab handler i høj grad om at være i et kalorieunderskud. Dvs. for at forbrænde mere fedt end du lagrer, kræver det at du bruger mere energi and du indtager. Et kalorieunderskud kan derfor opnås enten ved at indtage færre kalorier fra mad og drikke, ved at øge kalorieforbruget eks. gennem fysisk aktivitet eller ved at kombinere de to.

Kalorieforbrug

Forbruget af kalorier øger du gennem aktivitet – både gennem træning og ikke-trænings relateret aktivitet. Træning kan bestå af alt fra power-walking til løb, svømning, cykling og crossfit. Den ikke-trænings relaterede aktivitet er al anden aktivitet – såsom rengøring, indkøb eller hækling foran TV’et. Den ikke-trænings relaterede aktivitet er vigtig og kan i løbet af en hel dag løbe op i samme mængde forbrugte kalorier som et træningspas.

Kalorieindtag

Hvor træningsaktiviteten kun udgør en lille del af dit samlede daglige kalorieforbrug, udgør mad og drikke hele dit daglige kalorieindtag. Du kan derfor sænke dit kalorieindtag ved at spise og drikke lidt mindre eller ved at vælge fødevarer der mætter mere og samtidig indeholder færre kalorier. Kalorieindtaget sænkes derfor ved at indtage mindre.

Protein mætter en del og indeholder et relativt lavt antal kalorier, derfor kan du med fordel øge mængden af protein i din kost en smule, medmindre du allerede får rigeligt. Protein findes bl.a. i æg, kød, mælkeprodukter, fisk, bønner og linser. Derudover er eksempelvis rugbrød, havregryn, kartofler og fuldkornspasta gode kilder til fibre der er særlig godt for tarmen og vores fordøjelse. Vigtigst af alt er dog at du får en sund og varieret kost og ikke mindsker dit kalorieindtag så meget at det går ud over næringen.

Runningnow videnscenter
gratis-proevetime-runningnow

Var denne side nyttig?

    Tilmeld dig RunningNows nyhedsbrev og få:

  • Besked, når der er nye spændende emner/artikler i vores videnscenter
  • Gode rabatter i webshoppen.

Find holdtræning

Tryk på kortet og få en oversigt over vores afdelinger. Under de enkelte afdelinger kan du læse mere
om holdtyper, tidspunkter m.m.

afdelinger i RunningNow - kortvisning

START: Vælg målsætning
Varighed af forløb
Træningspas pr. uge
Km pr. uge i din træning
Intervaltræning

Varighed af forløb
Træningspas pr. uge
Km pr. uge i din træning
Intervaltræning

Copy link
RunningNow
M