Vælg en side

Test: Sport Cozy – høretelefoner til træning og afslapning

Skrevet af Laura Lyngbæk Madsen

Laura, løbetræner i RunningNow, har endnu engang fået æren af at teste et sæt høretelefoner fra www.sports-headset.dk. Vi ved, at det kan være svært at vælge det rigtige grej til sin træning, så derfor forsøger Laura at guide dig bedst muligt gennem dit valg af høretelefoner. Laura har tidligere testet en række sportsheadsets – den test kan du læse lige her.

Sport Cozy

Pris: 699,-

Her kan du købe høretelefonerne

Sport Cozy er det man kalder for en true wireless høretelefon. Det betyder, at der ikke er en ledning mellem høretelefonerne, som du risikerer at blive viklet ind i. Høretelefonerne er til gengæld udstyret med en ørebøjle, som går over og om bag dit øre. Bøjlen er med til at sikre en stabil pasform og sørger for at ørepropperne bliver siddende i øret under din træning.

I Sport Cozy får du to høretelefoner i én. Med i pakken får du nemlig muligheden for at skifte ørebøjlen ud med en hook, som forvandler høretelefonerne til et in ear headset. I in ear-muligheden er der stadig en lille ørekrog, som skal sikre at øreproppen bliver i dit øre.

Udover hooks og ekstra ørepropper får du også en oplader-æske med i købet. Den transportable æske giver mulighed for op til 5 fulde (og trådløse) opladninger. I forvejen har høretelefonerne en dejlig lang batterilevetid på op til 7 timer!
Derudover skal det nævnes at høretelefonerne forbinder utrolig nemt og hurtigt til din Bluetooth-enhed. Når din enhed første gang er parret med headsetet, er alt du skal gøre at løfte høretelefonerne ud af oplader-æsken og vupti – så er der hul igennem!

Og det var så (desværre) dét positive, jeg havde at sige om Sport Cozy-høretelefonerne…

Den gode lyd, som forsøder mine øregange, når jeg lytter til musik, podcasts osv., forsvinder lige så snart min telefon ringer. For det første lyder det som om opringeren er lysår væk. For det andet lover producenten en indbygget mikrofon og dermed god mulighed for at snakke i telefon. De personer, som jeg har snakket med, beretter dog om forringet lyd og beskriver det som om ”et tæppe er lagt over mikrofonen”.

I forbindelse med lydoplevelsen, bør det nævnes, at høretelefonernes knapper virker træge. Det betyder, at det er ret besværligt at skrue op og ned, tage telefonen, skifte nummer osv., mens man er i bevægelse – fx under en løbetur.

Faktisk er vi slet ikke færdige med at snakke om lydoplevelsen. Har du bevæget dig udenfor i en anelse modvind, vil du med god sandsynlighed opleve at lyden forringes markant og at din ellers så ganske udemærkede musik erstattes af en susen for ørene. For at sige det på godt jysk – træls!

Som du måske allerede har gættet, er konklusionen på disse høretelefoner en anelse hård. Høretelefonerne indeholder fine komponenter – såsom lang batterilevetid og den komfortable ørebøjle – men disse overskygges desværre af endnu flere haltende delkomponenter. De træge knapper og høretelefonernes ringe modstandsdygtighed overfor en svag brise, gør dem frustrerende at bruge til udendørstræning.

Bruger du derimod høretelefonerne siddende i toget eller mens du rengør badeværelset, har du et sæt rigtig fine høretelefoner.
Konklusionen må derfor være at ”cozy”-delen spiller, mens ”sport”-delen trænger til en overhaling.

Plusser +

  • Ørebøjle, som sikrer at høretelefonerne bliver i øret.
  • Lang batterilevetid, som nemt forlænges ved en hurtig opladning i den medfølgende oplader-æske.
  • Forbinder utrolig nemt og hurtigt til din Bluetooth-enhed.

Minusser –

  • Træge knapper, som – særligt under bevægelse, fx løb – gør det svært at tage telefonen, skrue op/ned, skifte sang osv.
  • Bevæger du dig ud i en smule modvind, drukner lyden i høretelefonerne og erstattes af en susen for ørerne.
  • Mikrofonen forringer telefonopkald.
  • Designet på både høretelefoner og oplader-æske ser en anelse billigt ud sammenlignet med konkurrenterne fra fx Miiego.

Min kondition er glad for mit valg

Uanset om du vil løbe hurtigere, længere, bedre, så er dette klubben der kan hjælpe dig godt og motiveret videre. At det så krydres med sjove stunder blandt gode mennesker i dejlige omgivelser, gør bare hele pakken fuldendt. Jeg er rigtig glad for mit valg, det samme er min kondition.

Michael Karlsen

Indehaver danbolig Aarhus Nord, danbolig Aarhus Vest/Åbyhøj

Bedre fællesskab kan du ikke få

Jeg har løbet i RunningNow de i flere år og nydt hver en træning. Der er en vidunderlig blanding af social løb, med sjove og gode snakke, opbakning, udfordring og altid god stemning. Vi glæder os på hinandens vegne, når det går godt og forsøger at støtte, når der er kriser. Bedre fællesskab kan du ikke få, hvis du ønsker at komme til at løbe stabilt.

Mette Skou

Centerchef Jobcenter Aarhus

groenspaettebog ebog løb

Tilmeld nyhedsbrevet og få vores populære e-bog om løb - kvit og frit!

I RunningNow kan du få dig en personlig træner til løb, walk og styrketræning

Laura Lyngbæk Madsen er løbetræner i RunningNow samt skribent i RunningNow’s Videnscenter. Til daglig studerer Laura til fysioterapeut og er også selv en aktiv løber med gode tider i benene.

Find holdtræning

Tryk på kortet og få en oversigt over vores afdelinger. Under de enkelte afdelinger kan du læse mere
om holdtyper, tidspunkter m.m.

afdelinger i RunningNow - kortvisning

START: Vælg målsætning
Varighed af forløb
Træningspas pr. uge
Km pr. uge i din træning
Intervaltræning

Varighed af forløb
Træningspas pr. uge
Km pr. uge i din træning
Intervaltræning

Copy link
RunningNow
M